DUURZAAMHEID

110 voorbeelden van duurzaam én comfortabel wonen

Je wilt graag een comfortabele huurwoning. Maar hoe zit het met de duurzaamheid? Met het Hof van Duurzaamheid sluiten we aan bij de energiemaatregelen van vandaag en morgen. In het project kom je geen gasaansluitingen meer tegen. Want waarom fossiele energiebronnen uitputten, als warmte en warm water ook met slimme technologie kan worden geregeld?

 

Zo maakt elk appartement en elke stadswoning gebruik van een eigen lucht-water-warmtepomp. Simpel uitgelegd: deze pomp maakt gebruik van de warmte in de buitenlucht om woningen te verwarmen en te koelen. Ook als het buiten koud is, want het systeem werkt bij temperaturen tot min twintig graden.

Wek je eigen energie op

De appartementengebouwen en de stadswoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Een deel van de elektriciteit die je elke dag nodig hebt wek je dus zelf op. Voor de stadswoningen komt de opgewekte energie direct ten goede aan je energierekening. Voor de appartementen komt de opbrengst ten goede aan het stroomgebruik van de algemene ruimten. Ook isolerende maatregelen dragen bij aan een verantwoord energieverbruik.

 

Daarom is er voor het Hof van Duurzaamheid gekozen voor materialen die warmte binnen (of, in de zomer, juist buiten) houden en het milieu minimaal belasten. Tel al die maatregelen bij elkaar op en je hebt een EPC van 0,4. De afkorting EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt, een label om de energiezuinigheid van een gebouw uit te drukken. Dit komt overeen met een energielabel A+++.

 

 

Stadswoningen en Urban Villa met CLT-methode

Kan het nóg duurzamer? Ja. De stadswoningen en de Urban Villa worden gebouwd met de CLT-methode. CLT staat voor ‘cross laminated timber’: lamellen van vurenhout, bestaande uit 3 of 4 lagen. CLT heeft dezelfde constructiesterkte als beton, maar is veel duurzamer in toepassing. De methode wordt daarom veel toegepast bij energiezuinige bouw.

 

Bij gebruikmaking van CLT wordt ook de binnenkant van de woning met hout afgewerkt. Dat heeft als voordeel dat je de warme houtlook ook in je interieur ervaart. Een uitstraling die na verloop van tijd alleen maar mooier wordt, doordat het hout op een natuurlijke manier verkleurt. Het Hof van Duurzaamheid is het eerste woonproject in Nederland dat gebruik maakt van deze CLT-methode!

Groen en berekend op een ander klimaat

Duurzaamheid is meer dan alleen maar een lage energienota. Duurzaamheid is ook: langer op één plek blijven wonen. Daarom gaat veel aandacht uit naar de omgeving. De verschillende gebouwen zijn omgeven door groen, met veel oog voor detail ontworpen door een landschapsarchitect. Natuurlijk houdt het Hof van Duurzaamheid rekening met de klimaatverandering: door sedumdaken (begroeiing op het dak) en een ondergrond waardoor regenwater snel zijn weg vindt naar de bodem.

 

Vrijblijvend inschrijven!

Word als eerste op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen